HUSA S JABLKY NA ZELÍ

21.04.2013 14:47

HUSA  S JABLKY NA ZELÍ


Ingredience:
1 husa,

1 hlávka zelí (1 kg),

3 jablka,

3 brambory,
1 cibule,

 2 lžíce octa,

kmín, sůl
 

Postup:

Očištěnou a ve vlažné vodě opláchnutou husu osolíme, pokmínujeme, položíme na pekáček, podlijeme trochou vody a dáme do trouby péct.

V průběhu pečení přeléváme husu vypečenou šťávou a podléváme vodou. Když je maso téměř měkké, slijeme část husího sádla, přidáme oloupanou na plátky nakrájenou cibuli a na porce husy navršíme pokrájené zelí zbavené košťálu, osolíme a zastříkneme octem.

Po 10 minutách pečení přidáme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka a oloupané a na kostky nakrájené brambory.
Směs promícháme a společně dodusíme doměkka.

Husí sádlo použijeme na přípravu bramboráku, topinek nebo smažených bramborových placek.

Porce husy podáváme společně se zelím, jablky a brambory.

Vhodnou přílohou je bramborový knedlík nebo bramborové placky.