Kontakt
ČESKÝ SVAZ CHOVATELŮ OKRESNÍ ORGANIZACE TRUTNOV
Dvůr Králové n.L.
Erbenova 2365
544 01
Předseda:
Tel. 721 566 729
Jednatel :
Tel. 739 170 112
Odbornost králíků:
Tel. 732 925 134
Odbornost drůbeže:
Tel. 732 686 293
Odbornost holubů:
Tel. 737 580 270
zvířata
inkubace drůbeže líhnutí
03.05.2014 09:59Prodej ze dvora Legislativní podklady, na základě kterých je umožněn prodej ze dvora:
21.04.2013 14:14CHOV DRŮBEŽE
28.06.2012 14:06Drůbež
28.06.2012 13:01Řazení drůbeže na výstavách
28.06.2012 13:06
Záznamy: 1 - 5 ze 5
Drůbež v kuchyni
SLEPIČÍ VAJÍČKA
14.05.2013 01:12
VEJCE
Vejce patří z hlediska výživy k nejhodnotnějším potravinám. Obsahují látky živící, sytící i ochranné....
drůbež do kuchyně
21.04.2013 14:24
Zabití
drůbež se zabíjí před krmením (ráno) tak, aby došlo přeříznutí jícnu
i chřtánu, pak se nechá drůbež vykrvácet.
Škubání
zpravidla škubeme ihned po zabití, tučné kusy se většinou nechávají v chladu ztuhnout, drůbež před škubáním spaříme vodou a pak ihned škubeme, při tomto způsobu může...
O drůbeži a jejím zpracování v teplé kuchyni
21.04.2013 14:22
Rozeznáváme drůbež hrabavou, ke které patří kuřata mladá, kuřata krmná (pulardi a kapouni), slepice, krůty, krocani, perličky a holubi, a drůbež vodní, ke které počítáme kachny a husy.
Mezi pokrmy, jejichž obliba u nás stále vzrůstá, patří vhodně upravená drůbež, protože má chutné a křehké maso....