HUSÍ JÁTRA S MANDLEMI
HUSÍ JÁTRA S MANDLEMI
Ingredience:
1 velká husí játra,
hrst loupaných mandlí,
sůl,
2 hřebíčky,
šálek vyškvařeného husího sádla
Postup:
Husí játra důkladně omyjeme a zbavíme blan.
Na 1 hodinu je ponoříme do mléka.
Spaříme mandle, oloupeme a poté půlíme tak, aby vznikly užší hranolky.
Sádlo nakrájíme na kostky, vložíme do většího rendlíku a škvaříme, dokud nezhnědnou.
Poté škvarky vybereme a dále používáme jen čisté husí sádlo.
Husí játra mírně osolíme, špikujeme mandlemi a vložíme do hrnce tak, aby pokryly celé dno, zalijeme sádlem.
Dusíme 30 - 45 minut, nemusíme míchat. Husí játra lze podávat teplá i studená