HUSÍ ŠKVARKY
HUSÍ ŠKVARKY
Ingredience:
maso z prsou z půl husy (nebo z celé)
Postup:
Stáhneme maso z prsou i s kůží. Nakrájíme na kusy (velké jako dlaně), mírně podlité dáme vařit
na pánev nebo do kastrolu (podle množství), až kůže mírně zrůžoví. Nesolíme!
Poté scedíme, naklademe na železnou pánev škvarky, skropíme je studenou vodou a dáme do vyhřáté trouby upéci do křupava.
Teprve hotové posolíme, škvarky nikdy nelisujeme!
Výborné jsou za studena s chlebem.
HUSÍ ŠKVARKY II.
Ingredience:
kůže ze sádelnaté husy,
sůl
Postup:
Staženou kůži nakrájíme na čtverce (5x5 cm), v pekáčku je podlijeme vodou a pod poklicí dusíme, až jsou měkké.
Narovnáme je na plech, posolíme a v troubě upečeme dozlatova.
Sádlo použijeme na polévku nebo na brambory.