Kachny pekingské anglické - k P
22.05.2012 12:07
Kachny pekingské anglické - k P | |
Původ: | Anglie |
Charakteristika: | rychle rostoucí raná kachna s dobrým opeřováním a vyšší jatečnou výtěžností, se snáškou 50 - 60 |
bílých vajec; minimální hmotnost násadových vajec je 70 g. | |
Hmotnost kg: | do 1 roku: kačer 2,9 - 3,5; min. 2,7; max. - ; kachna 2,5 - 3,1; min. 2,3; max. - |
nad 1 rok: kačer 3,1 - 4,0; min. 2,9; max. - ; kachna 2,7 - 3,6; min. 2,5; max. - | |
Kroužek: | kačer i kachna č. 18 |
1. Plemenný typ: | nažloutlá kachna většího tělesného rámce a vzpřímeného držení trupu, dobře zmasilá, bohatě opeřená |
Plemenné znaky: | |
2. Hlava: | kratší, zakulacená, s vysokým a širokým klenutým čelem, temeno ploché, výrazně vyvinuté, silně |
opeřené líce | |
- zobák: | krátký, široký, rovný, sytě oranžový, se světlým nehtem, při pohledu shora směrem ke hrotu zúžený |
- oči: | tmavě šedomodré, hluboko položené |
3. Trup: | dlouhý, válcovitý, délka je dvojnásobkem šířky trupu, značně vzpřímený |
- záda: | dlouhá, široká, rovná, srázně spadající |
- prsa: | velmi silně vyvinutá, dobře klenutá, plná |
- břicho: | silně vyvinuté, plné, nesené těsně nad zemí |
4. Krk: | silný, středně dlouhý, vzpřímeně nesený, shora dolů zesiluje, plný, plynule přecházející v linii zad; na |
zadní straně krku vytvářejí prodloužená pera "účes", který je výraznější u starších zvířat | |
Křídla: | krátká, těsně přiléhající |
Ocas: | krátký, široký, uzavřený, nesený kolmo k linii zad |
Nohy: | |
- holeně: | zakryté peřím, téměř rovnoběžné s osou trupu |
- běháky: | krátké a silné, oranžové, se světlými drápy, značně posunuté nazad |
5. Opeření: | husté a měkké, s bohatým podílem prachového peří |
5. Zbarvení: | stejnoměrný nažloutlý odstín po celém těle, spodní prachové peří je rovněž nažloutlé |
Přípustné vady: | méně vzpřímená postava, slabý účes, delší zobák |
Nepřípustné vady: | plochá hlava, dlouhý, bledý nebo strakatý zobák, propadlá nebo silně vyklenutá záda, plochá prsa, |
nízko nebo svisle nesený trup, kýl, černý nehet, bílé peří | |