Slepice jako bažant
Slepice jako bažant
1 slepice, 100 g slaniny, sůl, 1 lžíce másla, 1 cibule, 1 celer, mouka, jalovec, citrónová šťáva, nové koření, pepř celý
Očištěnou slepici prošpikujeme částí slaniny, osolíme a na zbytku slaniny a na másle osmahneme na proužky nakrájenou cibuli, na kousky nakrájený celer a přidáme koření. Do pekáče vložíme celou slepici, zalijeme vodou nebo vývarem, přiklopíme a dusíme v troubě za občasného polévání šťávou a podlévání. Dopečeme bez pokličky dozlatova. Slepici vyjmeme a naporcujeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme. Porce upečené slepice polejeme šťávou a podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem a červeným dušeným zelím.