TIPY
TIPY
▪ Husu nasolte a okmínujte předem a nechte uležet na 24 hodin, maso bude křehčí
▪ Husu lze předpéct den předem, pečení pak nebude v den podávání trvat tak dlouho
▪ Při pečení podlévejte horkou vodou a sbírejte tuk, který se hromadí na povrchu výpeku,
později se může hodit,
▪ Při pečení propichujte kůži vidličkou, obzvláště mezi stehny a mezi tělem a křídly,
nepropichujte však až do masa, musí vytékat tuk, ne šťáva z masa.
▪ Porcovanou husu lze na noc namočit i do mléka, dosáhneme tak křupavější kůrčičky
▪ Při přípravě jater dbáme na to, abychom játra osolili až v závěru, v opačném případě
mohou ztvrdnout
▪ Pokud husu nadíváme, nedáváme velké množství náplně, kůže se při pečení stáhne.