TIPY

21.04.2013 15:02

TIPY

▪ Husu nasolte a okmínujte předem a nechte uležet na 24 hodin, maso bude křehčí

▪ Husu lze předpéct den předem, pečení pak nebude v den podávání trvat tak dlouho

▪ Při pečení podlévejte horkou vodou a sbírejte tuk, který se hromadí na povrchu výpeku,
   později se může hodit,

▪ Při pečení propichujte kůži vidličkou, obzvláště mezi stehny a mezi tělem a křídly,
   nepropichujte však až do masa, musí vytékat tuk, ne šťáva z masa.

▪ Porcovanou husu lze na noc namočit i do mléka, dosáhneme tak křupavější kůrčičky

▪ Při přípravě jater dbáme na to, abychom játra osolili až v závěru, v opačném případě
   mohou ztvrdnout

▪ Pokud husu nadíváme, nedáváme velké množství náplně, kůže se při pečení stáhne.